Kycklinggryta med chili, vitlök och ingefära
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Här slår kycklingen huvudet på spiken och blandar sig med precis rätt ingredienser
Gott!!!
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
I kg kycklingfiléer
8 msk olja
6 vitlöksklyftor, pressade
6 msk chilisås
3 tsk ingefära (gärna riven färsk)
Salt
Svartpeppar
1 röd paprika
300 g purjolök
3 dl grädde
8 msk olja
6 vitlöksklyftor, pressade
6 msk chilisås
3 tsk ingefära (gärna riven färsk)
Salt
Svartpeppar
1 röd paprika
300 g purjolök
3 dl grädde
Gör så här: Strimla kycklingen och lägg den i en skål tillsammans med olja, vitlök, chilisås, ingefära, salt och peppar. Låt marinera ett par timmar. Häll ner kyckling (lite i taget) tillsammans med marinaden i en stekpanna och fräs. Blanda den stekta kycklingen med strimlad paprika, skivad purjolök och grädde. Låt småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och sallad.
Kommentarer
Postat av: milla
En rätt helt i min smak :)
Trackback