Läskiga spindlar till Halloween

Foto: Karin / bevemyrs blogg
Nu på onsdag firas traditionsenligt Halloween i USA. Själv tycker jag om den här smått galna högtiden. Mörkret kan behöva sig en mellanlandande lysraket i väntan på att fyrverkerierna till jul och nyår sprakar igång.
För att fira har lillungen och jag hängt upp orange halloweenlampor, bakat läbbiga spindelmuffins och karvat fram en riktigt läskig pumpalykta.

_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser till spindelmuffins:
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 dl kakao
250 g rumstemp smör
5 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 dl kakao
250 g rumstemp smör
5 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
200 g philadelphia
700 g florsocker (använd så mycket du behöver för att glsyren ska bli lagom tjock)
8 msk smör
8 msk kakao
Ca 2 msk vatten
700 g florsocker (använd så mycket du behöver för att glsyren ska bli lagom tjock)
8 msk smör
8 msk kakao
Ca 2 msk vatten
Garnering:
Chokladströssel
Kolasnören
Nonstop
Gör så här: Vispa smör och socker pösigt, rör ner ett ägg i taget. Blanda i gräddfil samt det torra ingredinserna.
Klicka ut i muffinsformar. Grädda i ca 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt muffinsarna svalna. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den på muffinsarna. Strö på strössel, placera ut två "ögon" på varje spindel och stick ner benen.
Klicka ut i muffinsformar. Grädda i ca 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt muffinsarna svalna. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den på muffinsarna. Strö på strössel, placera ut två "ögon" på varje spindel och stick ner benen.
Kommentarer
Trackback