Arraksbollar och ett glas jordgubbssaft
Foto: Karin / bevemyrs blogg
De här kakorna är alldeles för goda för att de bara skall bakas när man råkar få kakslattar över!
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
100 g blockchoklad (ta någon favoritsort)
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
4 dl kaksmulor (t.ex. sockerkaka eller stötta småkakor typ finska pinnar)
1 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
2 msk arrak (finns i vanliga matvaruaffärer)
1 msk kallt kaffe
Brunt strössel att rulla bollarna i
Gör så här: Smält chokladen och blanda med övriga ingredienser. Tillsätt mer kaksmulor om du tycker det behövs. Degen skall vara lite lös, ställ in den i kylskåpet så att den stelnar lite innan du formar kakorna. Rulla till bollar och vänd dem i strössel.
Kommentarer
Postat av: milla
Arraksbollar har jag aldrig gjort tack för tipset :)
Postat av: Anki
Det här var ju farligt för midjemåttet att ha hemma, det krävs MYCKET självdisciplin för att bara ta en!
Jag använde sockerkaka, gick finemang!
Trackback