Parmesangratinerad kyckling

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Helgen står och stampar i farstun. Den här rätten lovar gott om du prova någonting annorlunda. Mängder av goda smaker - parmesan, bacon, vitlök - i en riktig höjdargratäng. ;)
 
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
I kg kycklingfilée i småbitar
2 pkt bacon, strimlad
salt
svartpeppar
5 dl creme fraiche 34 %
1 dl grädde
ca 2 dl riven parmesanost (jag brukar ta två små påsar färdigriven parmesan, 40 g styck om jag minns rätt)
3 msk Chilisås
2 stora vitlöksklyftor, pressade
3 - 4 msk kycklingfond eller motsvarande i bit
 
Gör så här: Fräs kycklingen lite i taget, salta och peppra, Stek bacon. Lägg i en ugnsfast form. Blanda creme fraiche, grädde, parmesan, chilisås, vitlök och fond. Smaka av med salt och peppar om du tycker att det behövs. Häll röran över kyckling och bacon. Gratinera i 225 grader tills gratängen fått fin färg. Servera med sallad och ris.
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: Kicki Forsman Nilsson

Hej! Fick tips om din sida på FB för länge sedan. Vilken fin sida du har och vilka goda grejer det finna att göra. Jag ska göra din Parmesan o Kycklinggratäng i helgen. Tack!

2013-04-10 @ 10:30:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen