Ansjoviskräm

Foto: Karin / bevemyrs blogg
Den här krämiga såsen är helt underbart god till fisk. Grilla eller stek lite fisk, koka ris eller potatis, rör ihop såsen och ställ in smaklökarna på ansjovis. Otroligt gott, i alla fall i min mun. 

____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
2 dl cremefraiche
1 liten burk ansjovis. 55 g totalt med spad (fast spadet använder du inte)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Gör så här: Plocka upp ansjovisen och mosa den. Rör samman creme fraiche, ansjovis och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera som sås till fisk, ris/potatis.
De senaste veckorna har vi varit ute på ön. Sommaren visar sin bästa sida och dagarna är ljuva.







Kommentarer
Postat av: Veronica
Fin familjebild! : )
Postat av: Fröken Dill
Låter som en supergod sås. Brukar använda sardeller, men ansjovis går ju också bra. Och vilken fin sommar ni har!
Postat av: Kapten avundsjuk
Den såsen verkar vara i min smak. Den måste provas vartefter. Anjovis och vitlök ger nog såsen krydda.
När bilderna på far, mor och småttingar har det mysigt i den östgötska skärgården, är det inte utan att minnet går tillbaka till 60-talet, då vår familj (+ en "petterssonbåt") tillbringade somrarna på samma sätt. Underbara bilder!!
Trackback