Saftiga blåbärsmuffins
![](https://cdn2.cdnme.se/1067987/7-3/bluemuffin_5208e3ccddf2b340518f674b.jpg)
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En tur i blåbärsskogen resulterade i ett gäng saftiga blåbärsmuffins. Nöje x 2 kan man säga ![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
100 g smör, smält
2 ägg, gärna ekologiska
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär
2 ägg, gärna ekologiska
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär
Gör så här: Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, mjölk, citronskal, vetemjöl, bakpulver och salt. Till sist blandar du försiktigt i blåbär. Klicka ner i smeten i muffinsformar. Grädda i 175 grader (varmluft) i ca 20 minuter om du gör stora muffins. Mindre muffins gräddar du i 200 grader (varmluft) i ca 10-12 minuter. Känn med provsticka för tiden kan variera.
![](https://cdn1.cdnme.se/1067987/7-3/bluemuffin2_5208e3b2e087c36377e66bca.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/1067987/7-3/bluemuffin1_5208e3c8ddf2b340518f674a.jpg)
Det är inte bara blåbär som lockar i skogen. Att leta småkryp och stoppa ner i en burk med förstoringsglas är kul.
Kommentarer
Postat av: Fröken Dill
Nu bara MÅSTE jag bege mig ut och plocka blåbär!
Trackback