Mascarponefilé
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Summan av den här maträtten kan kort och gott sammanfattas med att ingen som serveras den kan låta bli att äta utförligt.
______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1-2 fläskfiléer à ca 600 g, skivade i cm-tjocka skivor
smör att fräsa i
Salt
Peppar
1 brk mascarponeost 250 g
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
2 paprikor av valfri färg
Salt
Peppar
1 brk mascarponeost 250 g
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
2 paprikor av valfri färg
Gör så här: Fräs köttet, krydda. Lägg i en ugnsfast form. Rör samman mascarponeost, buljong, creme fraiche, grädde, sambal oelek coh mango chutney i en kastrull. Låt allt småkoka några minuter. Skiva paprkorna och lägg över köttet, häll på såsen och låt allt gratineras i 200 grader i ugnen en stund. Servera med matvete/ris/klyftpotatis/sallad.
Kommentarer
Postat av: Sussie
Hej Karin och tack för tipset. Hade tjejmiddag igår och lagade då din rätt. Det blev succé och tjejerna har nu receptet :)
Perfekt när man kommer hem från jobbet halv sex och gästerna ringer på dörren en timme senare.
Postat av: Fröken Dill
Mascarpone i matlagningen - spännande! Övrig smaksättning lät dessutom supergod så detta måste jag testa.
Trackback