En seg liten goding

 
Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Skidspåren ligger fortfarande härligt inbjudande därute bland tallar och granar, åtminstone här i Östergötland.  Ta med en termos te och en ask Gunillakakor så får du ett perfekt sällskap på turen.
 
Gunillakakor smakar som en blandning mellan sirapskakor och 1-2-3-kakor. Toppengoda och rekommenderas verkligen, oavsett var du planerar att äta dem.;)
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
200 gram smör, rumsvarmt
1 3/4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
11/2-2 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
 
Gör så här: Blanda allt, en bra regel är att ju lösare deg ju mer flyter kakorna ut när de gräddas. En fast, mjölproppad deg ger kakor som inte flyter ut. Kakorna på bilden är det ganska mycket mjöl i, ca 5 dl. Forma till en rulle, skär bitar, forma till kulor, lägg på en plåt, tryck till med en gaffel. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.
 
 
 Bevemyrs på facebook
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen