Tunnbrödsbak - lätt som en plätt
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Idag firade Mats sin födelsedag med tunnbrödskalas för släkt och vänner. Uppskattat och trevligt!
Sonen var bagaren till kalasmaten och jag passade på att fota. Jag bjuder er på några bilder från själva bakandet.
Att kavla kräver en viss precision....
Bröden gräddas i stekpanna...
Provsmak och pust efter dagens bakdåd...
Ingredienser till tunnbrödsbak:
1 liter lättfil
1 1/2 dl sirap
1 1/2 kilo rågsikt
1 msk bikarbonat
salt
1 påse anis (16 gr)
1 påse fänkål (12 gr)
Så här gör du:
Blanda allt i en bunke, kavla degen (bäst blir det om den är väldigt tunn) till stekpannsstora kakor med kruskavel, grädda i ca 20 sekunder på varje sida i stekpannan. Lätt som en plätt!:)
Tips: Om du vill variera dig lite kan du använda stora pepparkaksformar och trycka ut önskade former, det brukar se väldigt trevligt ut!
Kommentarer
Postat av: Elin
Härliga bilder på en mycket fin son! Ni har verkligen ett fint kakel i köket. Vad heter det?
Postat av: milla
Vad härligt det ser ut:)
Postat av: Sara WW
Hej Karin!
Jag ville bara säga att jag vill ge dig en bloggaward!. Se gärna mer om denna på http://www.cookiecrumble.se/2013/02/cookie-crumble-har-fatt-en-award.html
Hälsningar
Sara
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Elin"
Tack snälla du!!
Tyvärr har jag absolut ingen aning om vad kaklet kan tänkas heta. Vill du kan jag maila en närbild på en platta om det skulle hjälpa.
Hälsar Karin
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"milla"
Ja, tunnbröd är mysigt att baka! Själv drömmer jag om att hyra in mig i en vedeldad tunnbrödsstuga och baka mig riktigt rökigt goda kakor, det skulle vara mys det!:)
Hälsar Karin
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Sara"
Oj, nu blev jag otroligt rörd och glad! Tack snälla!!!
Hälsar Karin
Trackback