Tacogratäng

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Här kommer en het utmanare till fredagskvällarnas texmexmeny. Tacogratäng med ett täcke av philadelphiaost, creme fraiche och riven ost.
 
I går. Efter att ha åkt skridsko med trevliga mammor och härliga ungar. Mumsat matsäck med gräddbullar (här) och choklad. Spelat spel och myst framför brasan så kalasade vi tillsammans på just den här gratängen. Serverad med majs, grönsaker och tacochips. Riktigt riktigt gott och en fin blandning mellan den heta tacoröran och den milda ostkrämen.
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
500 - 800 g nötfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl vatten
 
Kryddor:
1 1/2 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk maizenamjöl
 
känns det krångligt med alla kryddor så kan du blanda i 1 påse tacokrydda istället:)
 
Täcke:
1 burk Créme fraiche
200 g Philadelphiaost
Riven ost, använd så mycket du själv tycker men det är gott med ganska mycket
partytomater
 
Gör så här: Stek färsen, lök och vitlök. Strö på kryddorna. Häll på vattnet och låt allt puttra en stund. Lägg röran i en ugnsfast form. Blanda creme fraiche, philadelphiaost och riven ost. Bred ut uppepå köttfärsröran. Skriva tomaterna och garnera. Gratinera i 225 grader tills gratängen fått fin färg. Servera med majs, grönsaker och tacochips.
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: milla

Åh den här gratängen är så god brukar göra den mellan varven:)

2013-01-19 @ 19:41:45
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen