Grillad fläskfilé med knaperstekt bacon och ädelost

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Sverige är underbart somrigt. Utemat hör till och med tanke på alla goda dofter som dansar runt i grannskapet slår nog grillindex i taket. Fläskfilé proppad med knaperstekt bacon och ädelost på tub är ett tips på en het bubblare i grillracet med grannarna.;)
 
Själv kan jag konstatera att det dessutom är en perfekt rätt att avsluta en äventyrlig dag på havet med ;)
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
1 fläskfilé
1paket baon
1 tub ädelost
salt
peppae
citronpeppar
grillmarinad
 
Gör så här: Putsa filén och skär en skåra i den. Platta ut. Ringla på ädelost och strö på knaperstekt bacon. Vik ihop och trä i tandpetare så att kanten håller ihop. Salta, peppra och pensla på marinad. Grilla.
 
Skär en skåra i fläskfilén, platta ut den och ringla på ädelost.
 
Strö på knaperstekt bacon och fyll på med mer ost. Vik ihop och trä i tandpetare så att fyllningen stängs in i köttet.
 
 
 
Här om dagen tog Mats och sonen Hallonbåten (läs vår lilla roddbåt) från ön, över en massa hav, in genom ån och fram till småstaden där vi bor. Dagen efter packade Fabian och jag med oss en massa godsaker och gjorde samma resa fast tvärtom. Ett riktigt äventyr för en femåring och hans mamma.;)
 
Mems slussar vänder sig inbjudande mot havet.
 
Östersjökusten, skogsbeväxt och underbar.
 
 
 Stegeborgs slottsruin från 1200-talet vaktar inloppet till Slätbaken.
 
 
 
Att landstiga och utforska öde öar går förstås inte att låta bli.;)
 
 
 
 
Världens bästa unge och båtfararkompis!
 
 
 


Kommentarer
Postat av: milla

Härliga bilder:) Stegeborg är ett mysigt ställe:)

2013-08-02 @ 21:22:03
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen