Underbara ljusgröna högtid
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Midsommar - denna underbart ljusgröna högtid. I år firade vi sommarens lov i hemmahamnen ute på ön.
Tillgång till ugn och kylskåp tillhör ovanligheterna just denna dag. Allt utnyttjades och i år spisades ugnsrostad färskpotatis med rotfrukter, fetaostfyllda färsbiffar, minitomatsallad och tzatsiki. Snålvattenrinnande gott!
Ugnsrostad färskpotatis med rotfrukter
Gör så här: Skrubba färskpotatisen och dela dem i lagom stora bitar (använd gärna de minsta så slipper du dela dem). Ringla över olivolja, salta och strö på andra kryddor du tycker om. Grilla i 225 grader tills de är genomstekta.
Fetaostfyllda färsbiffar
Gör så här: Dela blandfärsen i lagom stora bitar, knåda in salt och lite peppar. Platta till och lägg en bit fetaost i mitten, vik upp färsen runt osten och täpp till eventuella hål.
Minitomatsallad
Desserten är tradition sedan så länge jag kan minnas. Underbart försommargod!
Jordgubbar, grädde, yoghurt, lime.
Ingredienser till midsommardessert
3 dl vispgrädde
4 dl matlagningsyoghurt
3 lime
2 liter jordgubbar
florsocker
Gör så här: Vispa grädden och blanda med matlagningsyoghurten. Rör ner rivet skal av lime tillsammans med saften från en lime, tillsätt florsocker efter tycke och smak. Varva jordgubbar och yoghurtgrädde i snygga glas och njut!
4 dl matlagningsyoghurt
3 lime
2 liter jordgubbar
florsocker
Gör så här: Vispa grädden och blanda med matlagningsyoghurten. Rör ner rivet skal av lime tillsammans med saften från en lime, tillsätt florsocker efter tycke och smak. Varva jordgubbar och yoghurtgrädde i snygga glas och njut!
Veronica har både öga och känsla för att binda kransar.
Midsommarungar.
Kommentarer
Postat av: Felicia
Men gud vad lilla halmen växer och så fint att hon ler på korten nu också..;) Syrsan har växt på sig också ser jag! :) fortsätt och njut av sommaren, naturen och alla dina barn - tiden går fort! :)
Kram!!
Postat av: Veronica
Fantastiska bilder och färger! Det var riktigt trevligt, mysigt och gott! Kramar! = )
Trackback