Tonfiskgratäng
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En riktigt god tonfiskgratäng. Ja varför inte.
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Tagliatelle för 4 personer
2 burkar tonfisk i olja
6 dl grädde
1 dl chilisås
½ dl sweet chili sauce
Purjolök, strimla en bit på ca 10-15 cm
2 tsk citronpeppar
Salt
2 burkar tonfisk i olja
6 dl grädde
1 dl chilisås
½ dl sweet chili sauce
Purjolök, strimla en bit på ca 10-15 cm
2 tsk citronpeppar
Salt
Strö över: Riven ost (gärna nån med lite smak, typ Västerbotten)
Gör så här: Koka pastan och lägg i en ugnsfast form. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke. Häll röran över pastan, strö på ost. Gratinera i 200 grader i ca 30 minuter.
Mormor bor vackert vid ån. På vägen hem finns det mycket att utforska, särskilt om det regnar.
Kommentarer
Postat av: Veronica
Som alltid så många fina bilder! = ) Vi måste ses snart! Kram!
Postat av: Therese
Älskar tonfisk! Och nu fick jag ett nytt recept att prova.
Min tonfiskgratäng som jag gjort i många år är också god. Koka pasta, blanda ihop en lätt creme fraiche, en burk Campbells champinjonsoppa, lite salt och peppar, curry och dill. Blanda detta med pastan och lägg i en ugnsfast form, riven ost över och gratinera sedan i ca 20 minuter. Smaskigt.
Trackback