Godaste romsåsen
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Precis som i många andra hem den här kvällen så laddas det för mellomys. Här i Willa Dana står laxfilé, ris, sallad och godaste romsåsen på menyn.
En kall sås som är riktigt, riktigt god. Fylld med räkor, ägg och rom. Smaksatt med ketchup, purjolök, rödlök, kryddor och senap. Såsen mår gott av att göras en bra stund innan den ska ätas - smidigt att bara plocka fram den ur kylen när det är dags att servera.
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
2 dl crème fraiche
1 ½ msk majonnäs
5 cm purjolök, finhackad
1 msk rödlök, finhackad
1 msk ketchup
½ msk senap (typ Johnnys)
1 ½ msk finkornig röd rom
3 hårdkokta ägg
1 burk räkor i lag (360 g)
1 ½ msk majonnäs
5 cm purjolök, finhackad
1 msk rödlök, finhackad
1 msk ketchup
½ msk senap (typ Johnnys)
1 ½ msk finkornig röd rom
3 hårdkokta ägg
1 burk räkor i lag (360 g)
Smaka av med:
Svartpeppar
Salt
Svartpeppar
Salt
Gör så här: Blanda allt, smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen. Servera tillsammans med lax, ris/potatis, sallad.
Kommentarer
Postat av: milla
Åh vilken god sås passar mig perfekt .)
Postat av: Kerstin
Helt sanslöst god sås !!!
Många, många gånger godare än alla sorts "köpevarianter" av räk-såser/-sallader. Och inte särskilt krånglig att göra heller.
Tack för receptet! :-) :-) :-)
Trackback