Ojästa limpor

Foto: Karin / bevemyrs blogg
I morse bakade Syrsan och jag limpor. Förunderligt hur kul det kan vara att se degkroken fara runt där nere.

Limporna går hur som helst snabbt som sjutton att baka tack vare att de inte behöver jäsas. Matsäckskorgen packades sedan med det ljumna brödet och vi for till havet.
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
5 dl fingervarmt vatten
50 g jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
ev 1 msk brödkryddor (anis, fänkål, kummin)
7 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
50 g jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
ev 1 msk brödkryddor (anis, fänkål, kummin)
7 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Gör så här: Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Blanda i övriga ingredienser och arbeta degen i några minuter. Forma två limpor och lägg dem på tvären på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och grädda i ca 30 minuter.




Hemma med halmen. Är man fyra veckor kan det vara tröttsamt att vara på havsutflykt 


Kommentarer
Postat av: Felicia
Vad mysigt det ser ut! och vad lilla halmen växer också fina blåa stora ögon :)
Kram Felicia
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Att fara iväg sådär med matsäck är verkligen urmysigt! Halmen växer så det knakar och är världens sötaste!;)
Kram!
Postat av: sandra
vilka fina bilder så himla söt hon är tösen vad heter hon kram från Sandra
Postat av: Veronica
Mysigt! Eköns camping? Kram!
Postat av: Loffe
Hemma med halmen betyder att man är färdig med det man gjort. Användes förr då man i lantbruket hade skördat, fått allt under tak på logen för att sedan tröska. Man hade slutfört dagens syssla.
Detta uttryck vet jag fanns i Åtvidabergstrakten och användes av min morfar och mormor.
Trackback