Ugnsrostad fläskfilé med honungssås

Härligt ugnsrostad fläskfilé, serverad med klyftpotatis och sötstark honungssås.
_________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 fläskfilé, väl putsad
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 kruka oregano
1 citron, i 6 skivor
Steksnöre
2 msk olivolja
Honungssås:
½ dl flytande honung
½ dl dijonsenap
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 kruka oregano
1 citron, i 6 skivor
Steksnöre
2 msk olivolja
Honungssås:
½ dl flytande honung
½ dl dijonsenap
Gör så här: Salta och peppra filén. Vira in köttet i citron och oregano med hjälp av steksnöret. Fräs i olivolja så att det blir en fin stekyta. Lägg i en ugnsfast form. Sätt en termometer i köttet och stek i mitten av ugnen i ca 200 grader tills innertemperaturen av filén blir 65º. Låt vila i folie i 10 minuter. Blanda honung och senap i en kastrull. Servera köttet med klyftpotatis och honungssåsen.
Kommentarer
Postat av: Fröken Dill
Vilken spännande och enkel sås!
Trackback