Ugnsrostad fläskfilé med honungssås

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Härligt ugnsrostad fläskfilé, serverad med klyftpotatis och sötstark honungssås.
 
 
_________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
1 fläskfilé, väl putsad
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 kruka oregano
1 citron, i 6 skivor
Steksnöre
2 msk olivolja

Honungssås:
½ dl flytande honung
½ dl dijonsenap
 
Gör så här: Salta och peppra filén. Vira in köttet i citron och oregano med hjälp av steksnöret. Fräs i olivolja så att det blir en fin stekyta. Lägg i en ugnsfast form. Sätt en termometer i köttet och stek i mitten av ugnen i ca 200 grader tills innertemperaturen av filén blir 65º. Låt vila i folie i 10 minuter. Blanda honung och senap i en kastrull. Servera köttet med klyftpotatis och honungssåsen.
 
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: Fröken Dill

Vilken spännande och enkel sås!

2013-05-22 @ 06:59:12
URL: http://www.frkdill.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen