Kavla fram julkänsla

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Tidigare i veckan blev sonen bjuden på  julmys- och pepparkaksbak hos Linnéa och Emil. Hem kom han lycklig och med en ask full av färgglada kakor. Själv fick jag den allra finaste. Ett hjärta med tio alldeles perfekt ditsatta nonstop. Puss på dig underbara unge! ;)
 
Det finns en hel del recept på bra pepparkaksdegar. För dig som är sugen på att kavla fram lite julkänsla så prova gärna Linnéa och Emils recept. Vill du inspireras så spana in borgen och rymdmonstren de gjorde för ett par år sedan (här). Hursomhelst degen är både god och lättbakad men vill du inte baka pepparkakor i dagarna sju så rekommenderas att du delar den på hälften. ;)
 
______________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser till pepparkaksdegen:

4 dl sirap
300 g margarin
900 g socker
4 msk mald nejlika
4 msk mald ingefära
4 msk mald kanel
1700 g vetemjöl
2 tsk bikarbonat
4 dl vatten

Gör så här: Blanda socker, sirap och margarin. Blanda vatten och kryddor. Blanda vetemjöl och bikarbonat. Blanda till sist ihop alltsammans och knåda till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåpet en stund innan du kavlar ut den till kakor eller borgar. Grädda i 175 grader i ca 7-8 minuter (lite beroende på tjocklek - men grädda tills de ser gyllene ut), tag ut kakorna och låt dem svalna på plåten.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen