Nougatbiskvier och HAPPY HALLOWEEN

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Halloween på Kolmårdens djurpark är bland det mest läskiga och mysiga man kan vara med om i dessa dagar.  Pumpor, djur och läbbiga varelser blandas huller om buller och allt känns sådär härligt magkittlande perfekt.
 
Vi var där igår, matsäcken var packad och när vi stannade till vid det gamla huset vid ån hivade mamma ut några nougatbiskvier genom fönstret. Pricken över i när laxmackor och mangorajaklämmor sedan njutits ner i magen. ;)
 
 
 
 
                            
Djurparken ligger vackert på höjden som möter Bråvikens vatten. Vikbolandet breder ut på andra sidan.
 
 
 

 
 
Sonen och jag passade på att roa oss vid ett av pysselborden när vi stannade till för att fika i lagunen. När vi sedan höll upp fladdermössen mot delfinbassängen blev resultatet riktigt mystiskt  (månen är kamerans ljussensor som speglas i glaset).;)
 
 
 
Lillasyster har det varmt och skönt i vagnen.
 
 
 
 
Nougatbiskvierna då. Jo, jättegoda och riktigt smidiga då man gör dem i långpanna och använder guldnougat till fyllning. Baka dem får bli dagens uppmaning. Ingen som äter den här kakan kommer att bli besviken!!
 
GLAD  och läskig HALLOWEEN nu allesammans! ;)
 
 
_______________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
Botten:
 
500 g mandelmassa (vill du ha tunnare botten kan du halvera mandelmassan och ta 1 äggvita)
2 äggvitor
 
Fyllning:
 
100 g guldnougat
75 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
2 äggulor (har du gjort halv sats av botten så tar du bara 1 äggula)
 
Topping:
 
100-200 g blockchoklad
 
Gör så här: Riv mandelmassan och blanda den med äggvitor. (använd gärna elvisp). Tryck ut på en bakplåtsklädd form (ca 20x30). Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter (ca 12 minuter om du gjort halv sats av bottensmeten) i 175 grader (tills botten ser gyllene ut). Lossa botten från pappret och låt svalna med den platta sidan uppåt. Smält nougaten i vattenbad. Vispa smör, florsocker och äggulor pösigt, rör försiktigt ner nougaten. Bred nougatkrämen på biskvibotten. Ställ allt i kylskået tills det stelnat. Smält chokladen (i vattenbad eller micro) och bred ut den över kakan. Ställ i kylskåp innan du skär i bitar.
 
 
Bevemyrs på facebook
 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander och Ellie

Så goda de ser ut! Mysig dag ni verkar haft också :)

2013-11-02 @ 11:05:05
URL: http://imm0rtelle.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen