Stämpelkakor

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Med kärlek. Till far. Själv har jag haft turen att träffa de två bästa här i världen. Min egen och mina barns.
 
 
Knepet med snygga stämpelkakor är att göra degern mättad med mjöl (är den för lös flyter kakorna ut när de gräddas och trycket försvinner), mjöla stämpeln och att trycka ner den ganska långt i varje kaka. Sen är det lite knep och knåp med att skära bort kanter och göra dem snygga. Värt besväret? Ohh yes!!! ;)
 
Kakstämplar (likt den som syns bakom kakan på bilden) finns lite varstans att köpa. Min kommer från prylbutiken TGR, den finns med några olika tryck och kostar 40:-/st.
 
 
_______________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
250 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl florsocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
Ca 4 dl mjöl (använd mer möjl om det behövs, degen skall inte vara kladdig)
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här: Blanda samman allt med en matberedare. Låt degen vila i kylskåp en stund, har du bråttom så lägg den i en plastpåse, platta till och in med allt i frysen en kort stund. Forma till ca 20 bollar, platta till och tryck med stämpeln i varje, skär bort ev. kanter. Grädda i 190 grader i ca 10-12 minuter, de ska ha fått en aning färg innan du tar ut dem.
 
 
Bevemyrs på facebook
 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Superfina! Är de goda också? ;-) Kram!

2013-11-11 @ 19:27:02
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

'Veronica'
Jättegoda, spröda med en fin vaniljsmak. Fast då gäller det ju att använda vaniljsocker med vanilj i (finns ju en hel del varianter som mest smakar socker) :-) Kram!!

2013-11-11 @ 20:36:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen