Knallgul kaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Igår packade vi matsäckskorgen och for iväg till flygklubben. Vännen bjöd på en tur med en fyrsitsig Piper. Sonen skuttade av förtjusning redan på marken och han blev inte mindre förtjust när han väl kom upp i den makalöst vackra höstluften.
Vi som blev kvar på marken fikade både en och två gånger. Knallgula rutor proppade med äpplen och toppade med mandel och pärlsocker. Gott som sjutton!
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
6 dl vetemjöl
3 dl socker
4 tsk bakpulver
150 g smör, rumsvarmt
2 kuvert saffran
1 sockerbit
3 dl mjölk
3 ägg
4 äpplen
mandelspån
pärlsocker
Gör så här: Blanda mjöl, socker och bakpulver. Nyp in smöret tills det är finfördelat. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med sockerbiten. Rlör ut det i mjölken och tillsätt tillsammans med äggen. Blanda allt till en jämn smet. Bret ut på en pappersklädd långpanna. Stick ner äppelklyftor och strö på mandelspån och pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Någon glömde visst att stänga dörren.
Där, Där, DÄR!!! Det finns mycket att titta på!
Inte minst alla fallskärmshoppare som kommer nerdimpandes framför näsan.
Världens vackraste skärgård!
Sommarens vattenhåla.
Småstaden där ån och kanalen smeker varandra.
Kommentarer
Postat av: Veronica
Kul!!! : )
Postat av: öborna
Såg,hörde och fotade äventyret då planet cirklade över ön.
Måste ha varit en upplevelse för dom som var med.
Postat av: Emma
Varför i sjutton en sockerbit i receptet?! Aldrig varit med om tidigare...!
Svar:
Karin
Postat av: Emma
Jahaaa! Snart!
Postat av: Ingrid Hansson
Hur länge skall kakan vara inne i ugnen?
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Ingrid"
Ca 20 minuter är lagom.
Hälsar Karin
Trackback