Knallgul kaka

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Igår packade vi matsäckskorgen och for iväg till flygklubben. Vännen bjöd på en tur med en fyrsitsig Piper. Sonen skuttade av förtjusning redan på marken och han blev inte mindre förtjust när han väl kom upp i den makalöst vackra höstluften. 
 
Vi som blev kvar på marken fikade både en och två gånger. Knallgula rutor proppade med äpplen och toppade med mandel och pärlsocker. Gott som sjutton!
 
____________________________________________________________________________________________________
 
 
 Ingredienser:
 
6 dl vetemjöl
3 dl socker
4 tsk bakpulver
150 g smör, rumsvarmt
2 kuvert saffran
1 sockerbit
3 dl mjölk
3 ägg
4 äpplen
 
mandelspån
pärlsocker
 
Gör så här: Blanda mjöl, socker och bakpulver. Nyp in smöret tills det är finfördelat. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med sockerbiten. Rlör ut det i mjölken och tillsätt tillsammans med äggen. Blanda allt till en jämn smet. Bret ut på en pappersklädd långpanna. Stick ner äppelklyftor och strö på mandelspån och pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
Någon glömde visst att stänga dörren.;)
 

 Där, Där, DÄR!!! Det finns mycket att titta på!
 
 
Inte minst alla fallskärmshoppare som kommer nerdimpandes framför näsan.
 
 
 
 
Världens vackraste skärgård! ;)
 
 
 Sommarens vattenhåla.

 
 Småstaden där ån och kanalen smeker varandra.
 
 
 
 
Bevemyrs på facebook
 
 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Kul!!! : )

2013-09-09 @ 19:05:18
Postat av: öborna

Såg,hörde och fotade äventyret då planet cirklade över ön.
Måste ha varit en upplevelse för dom som var med.

2013-09-09 @ 21:21:06
Postat av: Emma

Varför i sjutton en sockerbit i receptet?! Aldrig varit med om tidigare...!

Svar: Mortla tillsammans med saffranet för att få fram smaken ännu mer. Fast det fungerar ju alldeles utmärkt utan också förstås:)
Karin

2013-09-13 @ 16:24:50
Postat av: Emma

Jahaaa! Snart!

2013-09-14 @ 11:37:06
Postat av: Ingrid Hansson

Hur länge skall kakan vara inne i ugnen?

2013-09-14 @ 16:01:32
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Ingrid"
Ca 20 minuter är lagom.

Hälsar Karin

2013-09-14 @ 21:35:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen