Muffins med sockermandel
![](https://cdn1.cdnme.se/1067987/7-3/funnycake_530ce90b9606ee613d9030d1.jpg)
Foto: Karin / bevemyrs blogg
De här läckra kakorna bakar min mamma ofta, dels som muffins men även i stor springform.
Kakorna har en bas av saftig sockerkaka och en fyllning av härligt god sockermandel. Syndigt gott och ett tips är att inte snåla på fyllningen. ![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
_______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
100 g socker
2 ägg
2 msk mjölk
100 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Mandelsmet:
75 g sötmandel
3/4 dl socker
1 dl smält smör
Kommentarer
Postat av: Anna-Karin
Åh, låter hur gott som helst! Jag brukar klara av uppgifter som att "inte snåla med fyllningen" galant ;) Det är ju synd att chansa...
Vilken temperatur och gräddtid är det om man gör en stor kaka i springform?
Må så gott!
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Anna-Karin"
Bra det där med att vara osnål, blir ofta ett bra resultat då!;)
Mamma som brukar baka springformsvarianten är på Kuba under en tid, jag återkommer när jag vet!:)
Hälsar Karin
Trackback