Tacopizza med basilikasås
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Basilikaåsen är pricken över i på en redan god pizza. Lyckad kombination med andra ord.
_______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Pizzadeg:
5 dl vetemjöl (blanda gärna i lite dinkel och graham)
2 1/2 tsk bakpulver
40 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt
2 msk olja
2 msk olja
1 1/2 - 2 dl mjölk
Gör så här: Bllanda allt och kavla ut till en platta.
Fyllning:
röd tacosås, valfri favoritsort
1 påse tacokrydda eller hemgjord
500 g nötfärs (stekt med tacokrydda och lite vatten)
majs
ost
hackad lök
Gör så här: Bred ut tacosåsen på pizzabotten, lägg på tacofärsen, majs, hackad lök och ost. Grädda i 225 grader tills pizzan fått fin färg.
Basilikasås:
Ingredienser:
2 dl cremefraiche (eller matlagningsyoghurt)
3 msk majonnäs
1-2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
1 msk torkad basilika
smaka av med salt
Gör så här: Rör ihop allt till såsen och låt den sedan stå och vila en stund. Servera till pizzan.
Kommentarer
Postat av: Fröken Dill
MMmmmm plötsligt blev jag galet sugen på pizza... och på tacos... och VARFÖR inte kombinera, det är ju en väldigt bra idé!
Postat av: ♥ Lisa ♥
Det här måste bara testas! Jag brukar göra något liknande, men basilikasåsen låter som en riktigt frisk smakupplevelse i kombination med den lite kryddiga pizzan.
Trackback