Tacopizza med basilikasås

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Basilikaåsen är pricken över i på en redan god pizza. Lyckad kombination med andra ord.;)
 
 
_______________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
Pizzadeg:
 
5 dl vetemjöl (blanda gärna i lite dinkel och graham)
2 1/2 tsk bakpulver
40 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt
2 msk olja
1 1/2 - 2 dl mjölk
 
Gör så här: Bllanda allt och kavla ut till en platta.
 
Fyllning:
 
röd tacosås, valfri favoritsort
1 påse tacokrydda eller hemgjord
500 g nötfärs (stekt med tacokrydda och lite vatten)
majs
ost
hackad lök
 
Gör så här: Bred ut tacosåsen på pizzabotten, lägg på tacofärsen, majs, hackad lök och ost. Grädda i 225 grader tills pizzan fått fin färg.
 
Basilikasås:
Ingredienser:
 
2 dl cremefraiche (eller matlagningsyoghurt)
3 msk majonnäs
1-2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
1 msk torkad basilika
smaka av med salt
 
Gör så här: Rör ihop allt till såsen och låt den sedan stå och vila en stund. Servera till pizzan.
 
 
Bevemyrs på facebook
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Fröken Dill

MMmmmm plötsligt blev jag galet sugen på pizza... och på tacos... och VARFÖR inte kombinera, det är ju en väldigt bra idé!

2014-02-19 @ 09:50:03
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: ♥ Lisa ♥

Det här måste bara testas! Jag brukar göra något liknande, men basilikasåsen låter som en riktigt frisk smakupplevelse i kombination med den lite kryddiga pizzan.

2014-04-14 @ 21:23:19
URL: http://atasteoflisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen