Järpar från Balkan
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Järpar influerade från Balkan med smak av bl.a. vitlök och sambal oelek. Serverade tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och en neutral yoghurt blir det annorlunda och verkligen jättegott!!
______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
ca 1 kg potatis, skalad och i klyftor
1 zucchini skuren i stavar
2 paprikor av valfri färg, skurna i bitar
1 rödlök, i klyftor
olivolja
salt
peppar
Järpar:
500 g blandfärs
1 gul lök, skalad och riven
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk sambal oelek
Gör så här: Blanda rotfrukterna på en plåt, ringla över olja. Salta och peppra. Rosta i ugnen i 20- 25 minuter i 225 grader. Blanda färs, lök, salt, peppar och sambal oelek. Forma till järpar och stek i matfett i ca 2 minuter på varje sida. Efterstek i ugnen i ca 5 minuter. Servera järpar och rotfrukter tillsammans med yoghurten (vill du kan du smaksätta yoghurten med salt och peppar, det är gott).
Trackback