Den godaste flädersaften kryddas med kanel och vanilj
Foto: karin / bevemyrs blogg
Den godaste flädersaften är den som görs med citron, kanel och vaniljstång.
Receptet till den här saften fick jag för ungefär tio år sedan. Som nypåskrivna ägare till ett gammalt sekelskifteshus föreslog mäklaren att vi skulle fira genom att skåla i hemkokt flädersaft. Och aldrig har väl någonting så enkelt smakat så saligt gott som då.
Många baljor mäklarsaft har det bliivt sedan dess. I år är inget undantag.
______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 1/2 liter vatten
2 kilo socker
20 torra helt utslagna blomklasar
2 citroner
80 gr citronsyra
1 vaniljstång
3 bitar kanel
Gör så här: Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Lägg de sköljda blomklasarna i en rejäl bunke, strö över citronsyra. Skiva citroner och lägg på dem. Slå den kokheta sockerlagen över och lägg i kryddorna. Låt den stå ett dygn. Därefter ska den förvaras svalt i 4-5 dygn. Sila bort blommor, citroner och kryddor. Frys i lagom förpackningar.
När vi var borta på kalas för lite sedan kom en urcharmig liten kotte på besök.
Kommentarer
Trackback