Rosmarintorsk

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
En oväntat god vardagsrätt. Torsk i ugn strösslad med bl.a  sparris, vitlök och tomater. Smaksatt med apelsin och rosmarin blir det en riktig favoritfisk.
 
 
I nästa inlägg bjuder jag er på knytkalas.;)
_______________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
600 g torskfilé
1 rödlök, skivad
1-2 vitlöksklyftor, hackad
1 aks körsbärstomater (ca 250 g), halverade
1/2 kruka rosmarin, (bladen hackas)
250 g grön sparrris, skivad
1 apelsin
2 msk olivolja
salt
peppar
3 msk smör
 
Gör så här: Tina torsken och lägg den i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Stek den i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Fräs lök, vitlök, rosmarin och sparris i olivolja. Pressa i saften från apelsinen. Klicka i smöret och värm allt så att smöret smälter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i tomaterna. Låt allt bli varmt. Lägg röran uppepå fisken. Servera med potatis och gärna någon god sås.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen