Smekande len chokladmousse
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Idag fick Mats reda på att en av hans vetenskapliga artiklar ska publiceras. Stort.
Så här på kvällskvisten firar vi detta med en smekande len och härligt god chokladmousse.
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
ca 120 g mörk choklad
2 äggulor
4 msk kaffe
4 msk florsocker
3 dl vispgrädde
1/2 dl Never stop eller hackade chokladbitar
Hallon till servering
Gör så här: Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn. Låt den svalna något. Rör ner det kalla kaffet, florsockret och äggulorna. Viapa grädden. vänd ner chokladröran i grädden. Blanda ner Never stop eller hackad choklad. Pytsa upp i glas eller skålar. Ställ i kylskåp tills smeten stelnat. Dekorera efter tycke och smak. Servera tillsammans med mycket hallon.
Kommentarer
Postat av: Fröken Dill
Chokladmousse är nog ändå den godaste efterrätten! Bra idé med hackade never stops i...
Postat av: milla
Spännande vad handlar artiklarna om?
Postat av: Sofia
Trillade över ditt recept på Bountykaka bland mina sparade länkar härromdagen, enkla att göra och supergoda! Så tack för det goda kvällsfikat :)
Trackback