Bäst i test

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Godaste, gräddigaste och bärfräschaste glassen!!
 
Tacksam då den dessutom är smidig att göra och kan förberedas långt innan den ska serveras. Bäst i test och smak helt enkelt!!
 
 
 
_______________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
2 ägg
1 1/4 dl socker
200 g hallon, färska eller frysta (eller annan valfri fyllning)
2 1/2 dl vispgrädde
1 nypa salt
 
Garnering:
2 dl blåbärssylt
hallon och blåbär
 
Gör så här: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna pösiga och vita tillsammans med 1 dl socker. Mosa hallonen och rör ner i bunken med de vispade gulorna. Vispa grädden och rör ner den i smeten. Vispa vitorna tillsammans med resten av sockret och en nypa salt till hårt skum. Vänd försiktigt ner skummet i hallonsmeten. Klä en form med plastfolie och häll ner smeten. Ställ formen i frysen i minst fyra timmar. Tag ut formen och stjälp upp den på ett fat, bred på sylt och garnera med hela bär.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen