Digestivetårta med karamelliserad mjölk, bananer och grädde

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Det här är en riktigt kalasgod tårta. Receptet kommer ur Ebba  von Sydows kokbok och själv fick jag nys om det när en av er bloggläsare (Carina från Vårgårda) skickade receptet till mig.
 
Verkligen jättegod och ett tips är att den också går att göra i små mazarinformar.
 
 
______________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
100 g smör, smält
200 g digestivekex, fint smulade
1 burk karemalliserad mjölk (gör inte som jag och blanda ihop det med kondenserad mjölk)
3 mananer, i skivor
1 1/2 dl vispad grädde
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 hackad dubbeldajm
 
Gör så här: Smula kexen och blanda dem med smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant eller för den delen i små metallformar (typ mazarinformar). Ställ kallt. Bred ut den karamelliserade mjölken uppepå och skiva på bananerna. Vispa grädde och blande den med yoghurt. Bred smeten på kakan. Toppa med krossad dajm. Servera.

Kommentarer
Postat av: Karin

Åhå det där såg farligt gott ut...!

2014-05-21 @ 13:07:01
URL: http://www.bagerskan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen