En vansinnigt god tårta

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Redan när jag började mitt nya jobb för ett halvår sedan fick jag höra talas om att kollegan Maria hade som tradition att någon gång då och då baka och bjuda på en vansinnigt god tårta. I går blev vi hembjudna till Maria och jag höll tummar och tår för att traditionen skulle upprepa sig. Jag blev inte besviken för hux flux efter sallad, bröd, ostar och kex trollades en magnifikt snygg Pavlova fram. En Pavlova är ju inte vilken tårta som helst och den här kan garanterat få vilken dietist som helst på fall. Marias kommentar i marginalen till receptet "Suverän" får tala för sig själv. ;)
 
 
I nästa inlägg får den som är sugen hänga med Bevemyrs till London ;)
 
______________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinägar
 
Garnering:
2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd
500 g jordgubbar
 
Gör så här: Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. rör i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger. Smörj en form som är ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen och gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen (225 grader) sänk temperaturen till 125 grader. Grädda i ca 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt kakan stå kvar tills ugnen kallnat. Låt botten svalna. Lossa kanterna och bottenplattan. Vispa grädden och blanda med lemoncurd, klicka ner i fördjupningen på kakan. Garnera med jordgubbar.
 
Vill du göra en riktigt god sallad ska du blanda isbergssallad, gurka, tomat, rödlök, paprika, oliver, soltorkade tomater, tranbär, mozarellaost, fetaost och salami. Jättegott!!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena i Wales

Pavlova är väldigt vanlig som efterrätt på pubar i UK. Jättegott! Vilka härliga Sverigebilder! Underbart! Här i Wales har vi inte helgdag idag, utan en alldeles vanlig, regnig och dimmig torsdag. Ha en fin svensk långhelg!

2014-05-29 @ 10:58:17
URL: http://lenaiwales.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen