Indisk pizza

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
En smaskig variant av pizza. Kormasås ger rätten Indisk karaktär och tillsammans med grillad kyckling blir det en riktig fullträff. Baka gärna småpizzor, skippar besticken och mumsar dem rakt upp och ner. Riktigt gott!!!
 
 
_______________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
Botten:
 
5 dl vetemjöl eller om du vill vara lite nyttigare 3 dl dinkel och 2 dl grahamsmjöl
2 1/2 tsk bakpulver
40 gr smör
1 tsk salt
2 msk olja
1 1/2-2 dl mjölk
 
Gör så här: Blanda allt, kavla ut till småpizzor eller en stor. Bred på kormasåsen och strö på resten av toppingingredienserna (avsluta med den rivna osten). Grädda tills pizzan fått fin färg. 200 grader (varmluft) 225 grader (vanlig ugn), ca 20 minuter
 
 
Topping
1 burk (ca 4 dl) Indisk Korma cookingsauce (finns i hyllan för Asiatiska produkter).mys
1 gul paprika, skivad
1 röd paprika, skivad
1 gul lök, strimlad
1 ask körsbärstomater, skuren i skrivor
1/2 - 1 grillad kyckling, urbenad och delad i småbitar
Riven ost
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Gregorio Da Luca

Den godaste pizza jag ätit på länge. mmm.

2014-05-15 @ 01:06:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen