Paneng Gai

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Så här mitt i högsäsongen för lunchlådor vill jag passa på att tipsa om en supergod asiatisk maträtt. Paneng Gai. Massor av smak och hur enkel som helst att fräsa ihop.
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
4 kycklingfileér
1 purjolök
olja att steka i
2 msk röd currypasta
2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
2 msk socker
citron, skal och saft, ekologisk
salt
 
gör så här: Skär kycklingen i cm-tjocka skivor. Stek i olja. Skiva purjolöken tunt och fräs tillsammans med kycklingen. Blanda i currypasta och fräs ytterligare några minuter. Rör i fisksås och kokosmjölk. Smaka av med citron, socker och salt. Servera med ris och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen