Pepparkaksgrissini med ädelostdipp
Använd färdig deg eller gör egen.
1 dl sirpa
1 ½ dl socker
½ dl kaffe färdigt drick kaffe
150 g margarin eller smör
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
½ tsk malda neljlikor
1 msk rivet citronskal
½ msk bikarbonat
6 ½ till 7 dl vetemjöl
Gör så här: Koka sirpa, socker och kaffe, lägg i smöret och smält det sakta. Låt sirapsblandningen svalna innan du häller den i assistentens degbunke, eller i en vanlig bunke. Blanda i resten och arbeta degen smidig. Lägg degen i kylskåpet och låt den vila där en stund. Kavla ut degen, rulla ut till grissini, lägg på en plåt, grädda i 175 grader i 7-8 minuter, lite beroende på hur stora du gör dem. Det är viktigt att de gräddas knapriga så att de inte går sönder när du dippar dem. Låt kakorna kallna på plåten. Att frysa degen går bra!
Ädelostdipp:
Ca 120 g ädelost
2 dl lättcreme fraiche
Gör så här: Mosa osten och blanda med creme fraiche. Dippa pepparkaksgrissini i osten och njut.
Så kul att du börjat blogga igen !
Så roligt att du tycker så Gunsan!:)