Pepparkaksgrissini med ädelostdipp

 Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Häromdagen bakade småtjejerna pepparkakor och själv passade jag på att rulla ett gäng med pepparkaksgrissini.   
Pepparkaksgrissini som doppas i ädelostdipp är julsnacks som rekommenderas så här i mysljus och decembermörker.  ;)
 
_____________________________________________________________________________________________________
 

 Använd färdig deg eller gör egen.

 
Ingredienser, ca 125 pepparkakor:

1 dl sirpa

1 ½ dl socker

½ dl kaffe färdigt drick kaffe

150 g margarin eller smör

2 tsk kanel

2 tsk ingefära

½ tsk malda neljlikor

1 msk rivet citronskal

½ msk bikarbonat

6 ½ till 7 dl vetemjöl

 

Gör så här: Koka sirpa, socker och kaffe, lägg i smöret och smält det sakta. Låt sirapsblandningen svalna innan du häller den i assistentens degbunke, eller i en vanlig bunke. Blanda i resten och arbeta degen smidig. Lägg degen i kylskåpet och låt den vila där en stund. Kavla ut degen, rulla ut till grissini, lägg på en plåt, grädda i 175 grader i 7-8 minuter, lite beroende på hur stora du gör dem. Det är viktigt att de gräddas knapriga så att de inte går sönder när du dippar dem. Låt kakorna kallna på plåten. Att frysa degen går bra!

 

Ädelostdipp:

Ca 120 g ädelost

2 dl lättcreme fraiche

Gör så här: Mosa osten och blanda med creme fraiche. Dippa pepparkaksgrissini i osten och njut.

 

 

 

Kommentarer
Postat av: gunsan

Så kul att du börjat blogga igen !

2015-12-22 @ 12:03:06
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

Så roligt att du tycker så Gunsan!:)

2015-12-26 @ 20:07:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen