Räkmacka med Smetana

Foto: Karin /  bevemyrs blogg
 
Alldeles nyligen upptäckte jag hur fantastiskt gott det är att använda Smetana i matlagning. Smetana är tjock osyrad grädde som görs på opastöriserad mjölk. Det används på ungefär samma sätt som creme fraiche eller matlagningsyoghurt men är betydligt mer rund i smaken. Vill du göra en superenkel och fantastiskt god förrättsmacka ska du blanda en burk Smetana med räkor (alternativt andra skaldjur) och sedan smaka av med lite salt och garnera med citron och dill. Ett hett tips till er som går och klurar på förrätt till nyårssuppen.;)
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
1 burk Smetana, 2 dl
1 burk räkor i lag eller motsvarande egenskalade
salt
toast
garnering: partytomater, citron, dill, gurka eller annat som du tycker om
 
Gör så här: Blanda smetana och räkor, smaka av med salt. Rosta brödskivor (typ rostbröd eller grekiskt lantbröd), lägg en klick räksmet på varje skiva. Garnera med tomat, citron, dill m.m.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen