En förälskad schackruta

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
 
En liten fortsättning på det inslagna hjärtespåret. Alla vet nog hur den klassiska kakan "Schackrutan" ser ut. Här omgjord till en mer förälskad variant. Och visst är det svårt att låta bli att falla pladask för den här tokfina hjärtformade godbiten. Den är dessutom lika god som den är flirtig. ;)
 
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
300 g kallt smör, skureni kuber
6 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
 
Rulla i socker och kakao
 
Gör så här: Knåda ihop smör, mjöl och socker. Det är ett ganska slitigt göra men tillslut får du ihop allt till en deg. Smaksätt 1/3 med kako och 2/3 med vaniljsocker. Plasta in bitarna och låt dem ligga i kylen i ca 20 minuter. Kavla ut chokladdegen stansa ut hjärtan med en liten pepparkaksform. Stapla dem på hög, plasta in och lägg i kylskåpet. Kavla ut vaniljdegen och rulla runt hjärtrullen (börja med att lägga en korv i skåran på hjärtrullen). Rulla i kakaosocker. Plasta in och låt stelna i kylskåpet eller frysen en liten stund. Skär i 1/2 cm tjocka kakor. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.
 
 
 
Kavla ut den degen som du smaksatt med kakao. Stansa ut hjärtan med en liten hjärtform. Stapla dem på hög och lägg in i kylen för att stelna.
 
Fyll på med vaniljdegen runt om kakan.
 
 
Forma till en rulle och rulla den i kakaosocker. Lägg i kylskåpet en stund så att den stelnar ordentligt. Skär i ca 1/2 cm tjocka bitar. Grädda, låt svalna och servera.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Kul idé med hjärtat i kakan, det måste jag också försöka göra. Än en gång tack för att du är tillbaka och delar med dig av allt det goda.
Trevlig helg önskar jag dig! Hälsningar Elisabeth

2015-02-20 @ 15:21:46
Postat av: följare

Som du vet : " så kul att du är tillbaka igen och vilka fina kakor ". Tycker att du alltid har så roliga inslag !

2015-02-26 @ 13:19:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen