JUl
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Lucia, lussekatter, tomtar, glögg, hyasinter och små glittrande ljus har intagit hemmet med all glädje och ödmjukhet som tänkas kan. En av ledighetens lata dagar bakades Leijlas saftigt och ståtligt resliga sockerkaka. En variant med hälften vanilj och hälften choklad gjorde lyckan hos småtomtar och julbarn.
______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och ströbröd till sockerkaksformen
Gör så här: Smält smör och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt, blanda smöret/mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och salt, häll ner det i smeten. Dela ev smeten i två delar och blanda ner kakao i den ena. Smöra och bröa en form, häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med sticka när den är klar.
Till kakan på bilden gjorde jag 1 1I/2 sats smet och gräddade ca 45 minuter.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Jag har saknat dig! Det är så härligt att du är tillbaka!:-)
Postat av: Ida
Jag har också saknat dig!
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Tack, det värmer ett blogghjärta att höra!
Postat av: Maria
Även jag har saknat dej och dina fina bilder och trevliga recept.
/Maria
Trackback