Lördagsmys med lax i lantbröd
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Den här enkla kvällsrätten med bl.a kallrökt lax, räkor och ägg i fyllningen är verkligen supergod. Antingen gratinerar du den i ugnen och serverar den ljummen med sallad eller så äter du den kall och får lite mer smörgåstårtskänsla i tuggorna. Väljer du det senare alternativet kan du med fördel göra den några timmar innan den ska ätas.
Hur som helst, lördagsmys med lax i lantbröd är ett val du inte får hoppa över om du vill äta någonting gott.
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 lantbröd
1 dl bordsmargarin
2 vitlöksklyftor
Fyllning:
200 g räkor
200 g kallrökt lax, skuren i småbitar
1 liten rödlök, finhackad
1 liten purjolök, fint skivad
4 kokta ägg, hackade
3 dl gräddfil
1 1/2 dl majonnäs
1 1/2 krm cayennepeppar
3 msk chilisås
1 dl bordsmargarin
2 vitlöksklyftor
Fyllning:
200 g räkor
200 g kallrökt lax, skuren i småbitar
1 liten rödlök, finhackad
1 liten purjolök, fint skivad
4 kokta ägg, hackade
3 dl gräddfil
1 1/2 dl majonnäs
1 1/2 krm cayennepeppar
3 msk chilisås
Ost, riven att strö över
Gör så här: Skär av locket på brödet och gröpa ur innehållet (skalet blir kvar). Smält smöret, pressa i vitlöksklyftorna och färdelaI/pensla insidorna på lantbrödet med vitlökssmöret. Blanda ingredienserna till fyllningen och klicka ner allt i det urgröpta lantbrödet. Strö på riven ost. Gratinera tills brödet blivit varmt, ca 200 grader i 20 minuter. Alternativt servera ogräddad kall.
Kommentarer
Postat av: Mia
Det här låter grymt gott! Måste testas.
Postat av: Anna-Karin S
Så roligt att du är tillbaka igen!
Postat av: Jessica
Fantastiskt roligt att du är tillbaka!
Postat av: Charlotte
Härligt att åter igen få ta del av dina fantastiska recept och likaså dina jättefina bilder. En fantastik bra matblogg!
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Tack!! 😘
Trackback