Lördagsmys med lax i lantbröd

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Den här enkla kvällsrätten med bl.a kallrökt lax, räkor och ägg i fyllningen är verkligen supergod. Antingen gratinerar du den i ugnen och serverar den ljummen med sallad eller så äter du den kall och får lite mer smörgåstårtskänsla i tuggorna. Väljer du det senare alternativet kan du med fördel göra den några timmar innan den ska ätas.
 
Hur som helst, lördagsmys med lax i lantbröd är ett val du inte får hoppa över om du vill äta någonting gott.;)
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
1 lantbröd
1 dl bordsmargarin
2 vitlöksklyftor


Fyllning:
200 g räkor
200 g kallrökt lax, skuren i småbitar
1 liten rödlök, finhackad
1 liten purjolök, fint skivad
4 kokta ägg, hackade
3 dl gräddfil
1 1/2 dl majonnäs
1 1/2 krm cayennepeppar
 3 msk chilisås

Ost, riven att strö över
 
Gör så här: Skär av locket på brödet och gröpa ur innehållet (skalet blir kvar). Smält smöret, pressa i vitlöksklyftorna och färdelaI/pensla insidorna på lantbrödet med vitlökssmöret. Blanda ingredienserna till fyllningen och klicka ner allt i det urgröpta lantbrödet. Strö på riven ost. Gratinera tills brödet blivit varmt, ca 200 grader i 20 minuter. Alternativt servera ogräddad kall.
 

Kommentarer
Postat av: Mia

Det här låter grymt gott! Måste testas.

2015-01-18 @ 10:18:05
Postat av: Anna-Karin S

Så roligt att du är tillbaka igen!

2015-01-19 @ 13:23:33
Postat av: Jessica

Fantastiskt roligt att du är tillbaka!

2015-01-19 @ 16:37:17
Postat av: Charlotte

Härligt att åter igen få ta del av dina fantastiska recept och likaså dina jättefina bilder. En fantastik bra matblogg!

2015-01-19 @ 18:48:30
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

Tack!! 😘

2015-01-20 @ 17:35:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen