Mjölkchokladkaka

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Mats har fyllt år och firats med pompa och ståt. Smörgåstårta, Marsipantårta och så den här läckert sega kladdkakan med mjölkchoklad- och rice krispiestopping. Busenkel och jättegod!!! ;)
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
'
Ingredienser:
 
125 g smör
2 3/4 dl socker
3  ägg
4 msk kakao
1 nypa salt
1 1/2 dl vetemjöl
 
Topping:
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad, i småbitar
3 dl Rice Krispies
 
Gör så här: Smält smöret i en kastrull och blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda i ca 180 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Häll vispgrädden i en kastrull, låt koka upp, dra kastrullen från plattan och lägg sedan ner chokladen, rör om tills den smält. Blanda i Rice Krispies. Bred ut smeten på kakan och låt stelna. Servera med vispad grädde.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen