Mjölkchokladkaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Mats har fyllt år och firats med pompa och ståt. Smörgåstårta, Marsipantårta och så den här läckert sega kladdkakan med mjölkchoklad- och rice krispiestopping. Busenkel och jättegod!!!
_____________________________________________________________________________________________________
'
Ingredienser:
125 g smör
2 3/4 dl socker
3 ägg
4 msk kakao
1 nypa salt
1 1/2 dl vetemjöl
Topping:
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad, i småbitar
3 dl Rice Krispies
Gör så här: Smält smöret i en kastrull och blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda i ca 180 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Häll vispgrädden i en kastrull, låt koka upp, dra kastrullen från plattan och lägg sedan ner chokladen, rör om tills den smält. Blanda i Rice Krispies. Bred ut smeten på kakan och låt stelna. Servera med vispad grädde.
Kommentarer
Trackback