Rabarberpaj med crème fraiche och mandelmassa

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Den första rabarbern smakar alltid godast. Mest kanske för att man gått där hela vintern och längtat. När sedan växtkraften sätter fart hinner man knappt med förrän bladen växt sig elefantöronstora. ;)
 
Den där karaktäristiskt syrligt milt underbara smaken är god till det mesta, allt från shutney till saft och bakverk. Själv gjorde jag en paj med bl.a. rabarber, mandelmassa och cremefraiche. Saftig och jättegod!
 
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser;
 
Botten:
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 msk socker
2 msk kallt vatten
 
Fyllning:
100 g mandelmassa
ca 400-500 g rabarber
2 dl cremefraiche
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här: Knåda ihop degen och tryck ut den i en form med löstagbara kanter. Ställ kallt ca 30 minuter. Täck kanterna med folie och förgrädda i ca 200 grader i 10 minuter. Riv mandelmassan och lägg den i botten på pajen. Skiva rabarbern tunnt och lägg över mandelmassan. Rör ihop creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker. Häll över rabarbern. Grädda i 30-40 minuter i ca 200 grader. Servera med vaniljsås eller grädde.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen