Baka saftigt brytbröd med snygga frön
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Idag har Märta och jag bakat världens godaste och snyggaste brytbröd! Med kesella och grahamsmjöl i degen blir bullarna saftiga och med en precis perfekt känsla i tuggorna. Bättre än så här blir det inte.
Eftersom bloggen är min egen receptbok gör jag en liten notering i marginalen: Bästa receptet! Verkligen supergoda!!
___________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
250 g kesella (inte kylskåpskall, mikra den en liten stund om du tar den direkt ur kylskåpet)
3 msk ljus sirap
1 1/2 tsk salt
3 1/2 dl grahamsmjöl
8 1/2 dl vetemjöl (blanda ev i mer om det behövs, degen ska precis släppa från kanterna i bakmaskinen)
solroskärnor
blåa vallmofrön
sesamfrön
Gör så här: Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med lite ljummen mjölk. Blanda i övriga ingredienser och knåda med bakmaskin i ca 10 minuter. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter. Forma till ca 18 runda bullar och rulla dem i lite olika frön, placera ut dem i snygga formar som du antingen smörjer med smör först eller så lägger du ett bakplåtspapper i botten. Jäs bullarna under bakduk i ytterligare 30 minuter (jäs dem lite till om du tycker att det behövs, de tar inte skada:). Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter. Servera.
Kommentarer
Postat av: Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -
Oj oj oj, det såg verkligen inte fel ut :) Får nog ta och försöka apa efter tror jag.
---
Mitt lilla krypin som 25:årig mamma till Oliver, tio månader. Om inredning, barnmode och vardagskladd. Om barnmat, lite träning och en massa mammaliv <3
Postat av: Karin / bevemyra blogg
Det tycker jag att du ska göra, apa efter alltså!😀 Fin blogg du har!
/Karin
Postat av: Veronica
Så fina! Ser jätteläckra ut! : )
Postat av: Maria i Hösterum
Man blir verkligen inspirerad. Får nog provbaka dessa till helgen.
Trackback