Bregottbakelser med choklad, grädde och hallon
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Bregottkakor är oemotståndliga, om du sedan pimpar dem med choklad, grädde och hallon får du en vansinnigt god liten bakelse. Och enklare kan det knappast bli.
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
300 g Bregott (rumsvarmt)
1 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
100 g hackad mjölkchoklad
1 rulle center
Gör så här: Knåda samman Bregott, socker, mjöl, bakpulver och den hackade chokladen. Dela centerbitarna (kylskåpskalla) på mitten. Lägg en bit center i en klick kaksmet och lägg ner i små muffinsformar. Fördela smeten i ca 24 formar. Grädda i ca 30 minuter i 150 grader. Låt svalna. Vispa grädde och spritsa ut i formarna, garnera med hallon och ett blad citronmeliss.
Vintern håller i sig och det är bara att tacka, ta emot och njuta. Min gamla spark roar trots dagens välsandade gator.
Kommentarer
Postat av: Veronica
Smarrigt! 😊
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Ja mycket!!😊
Postat av: Jessica
Ny kombination på ingred. Får bli veckans prova-på-kaka! :)
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Ja testa vetja! 😊 Enkelt o gott! Ett tips om du vill ha en lite stadigare bakelse är att göra den i en liten folieform.
Trackback