Höj dessertkänslan med hallonmousse i fina glas

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Ibland på helgerna passar vi på att fixa lite extra festligt. Någon god kaka till fikat eller  kanske en fin efterrätt. Den här hallonmoussen är perfekt att vispa ihop och servera efter kvällens tacomys eller som final på söndagslunchen.
 
Drömgod hallondessert står det som beskrivning till det här receptet. Och nog smakar det gott alltid. Enkelt att göra är det också, vilket förstås är ett plus i kanten. Fina glas är en snygg investering när det handlar om att höja dessertkänslan. De på fotot köpte jag för några kronor styck på Röda Korsets loppmarknad och då behöver man ju inte heller vara så himla petig om ett eller annat går i kras.;) 
 
______________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
2 gelantinblad
1 msk kallt vatten
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl hallon, mosade
 
Dekoration - hallon, citronmeliss, riven choklad
 
 
Gör så här: Lägg gelantinbladen i det kalla vattnet i ca 10 minuter. Vipa grädden (någonstans mellan lagom och hårdvispad). Vispa gulorna tillsammans med florsocker vitt och fluffigt. Micra hallonen och kama ur vattnet ur gelantinbladen, lägg dem i hallonmoset och rör om tills de löst sig. Blanda samman grädde, hallon och äggulssmet. Fördela i glas eller skålar. Dekorera med hallon, citronmellis och gärna lite riven choklad. 
 

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Åh Karin, är du tillbaka, vilken lycka !!
Har saknat din goda recept och inte minst alla dina fina bilder bla från min egen sommarstad sedan många år tillbaka. Kram Elisabeth

2016-01-27 @ 19:11:50
Postat av: Maria i Hösterum

Vilka fantastiskt estetiska uppläggningar, garneringar och dekorationer. Får man önska ett inslag med tips för att göra det där lilla extra?

2016-01-28 @ 22:51:05
Postat av: Veronica

Elegant och gott! : ) Kram!

2016-01-29 @ 10:39:58
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

'Elisabeth'
Tack snälla, jag blir förvånad, rörd och glad över det du skriver!

Kram Karin

2016-01-29 @ 16:54:15
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

'Maria i Hösterum'
Tack fast jag vet inte om just jag är så duktig på det! Jag ska klura lite så får vi se om det kan bli ett inlägg.😀

2016-01-29 @ 16:57:30
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

'Veronica'
Ja, allt blir fint i snygga glas!😊 Kram

2016-01-29 @ 16:58:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen