Långpannekakor med fudge- och toscatäcke
![](https://cdn1.cdnme.se/1067987/9-3/mandelkaka_56acd0cc9606ee5ea056ac1d.jpg)
Foto: Karin / bevemyrs blogg
I morgon fyller maken år och hur bra passar det inte att bjuda på en riktigt söt långpannekaka med fudge- och tosckatäcke.
![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Botten
125 g smör, smält
1/2 dl farinsocker
1 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fudge
2 dl grädde
50 g mörk choklad, hackad
1 dl sirap
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade mandelflarn
Tosca
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl vit sirap
2 dl hackade mandlar
Gör så här: Blanda allt till botten och tryck ut smeten i en liten långpanna. Grädda 200 grader i ca 10 minuter. Gör fudgen genom att koka upp grädde och blanda i chokladen, låt chokladen smälta rör sedan i övriga ingredienser. Småkoka en stund så att smeten tjocknar. Häll ut fudgen på kakbotten och ställ åt sidan. Smält smöret till toscan och blanda i socker, sirap och mandel, koka tills smeten tjocknar. Häll toscan över fudgelagret, dra lite försiktigt med en gaffel så att fudge och tosca blandas en aning . Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt allt svalna och låt kakan stå några timmar innan du serverar den ( så att bottenlagret, fudge och grädde gifter sig ordentligt).
![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
Kommentarer
Trackback