Äppelkaka med mandel och vit choklad

 
 
 
Den här supersmarriga äppelkakan med bl.a. vit choklad, rörsocker, mandel och smör vann pris i långpanne SM. Söt, syrlig, saftig. Jättegod helt enkelt! ;)  
 
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 

150 g smör

3 dl strösocker

4 ägg

3 dl vetemjöl

2 stora syrliga äpplen

 

Topping

100 g vit blockchoklad

1½ dl flagad mandel

½ dl rörsocker, strö

¼ dl vetemjöl

100 g kallt smör

 

Gör så här: Smält smöret och blanda i socker, ägg och mjöl. Bred ut blandningen i en bakplåtspappersklädd plåt ca 25x30 cm. Skala och skiva äpplena tunnt och placera ur dem på smeten. Hacka chokladen grovt och blanda den med mandel, rörsocker och vetemjöl. Strö blandningen på äpplena. Hyvla smör över. Grädda i 25-30 minuter i ca 200 grader.


Kommentarer
Postat av: Jessica

Supergod! Men låter dig stå för bakandet så står jag för ätandet även i fortsättningen 😜

2016-03-21 @ 20:58:13
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

Haha!!! Ja du är så välkommen så!!💕

2016-03-22 @ 15:26:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen