Äppelkaka med mandel och vit choklad
Den här supersmarriga äppelkakan med bl.a. vit choklad, rörsocker, mandel och smör vann pris i långpanne SM. Söt, syrlig, saftig. Jättegod helt enkelt!
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
150 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
2 stora syrliga äpplen
Topping
100 g vit blockchoklad
1½ dl flagad mandel
½ dl rörsocker, strö
¼ dl vetemjöl
100 g kallt smör
Gör så här: Smält smöret och blanda i socker, ägg och mjöl. Bred ut blandningen i en bakplåtspappersklädd plåt ca 25x30 cm. Skala och skiva äpplena tunnt och placera ur dem på smeten. Hacka chokladen grovt och blanda den med mandel, rörsocker och vetemjöl. Strö blandningen på äpplena. Hyvla smör över. Grädda i 25-30 minuter i ca 200 grader.
Kommentarer
Postat av: Jessica
Supergod! Men låter dig stå för bakandet så står jag för ätandet även i fortsättningen 😜
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Haha!!! Ja du är så välkommen så!!💕
Trackback