Kyckling i grönpepparsås
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Kyckling i grönpepparsås. Den här rätten åt jag för första gången för 7-8 år sedan och den är fortfarande lika god.
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 grillad kyckling eller motsvarande kycklingfile skuren i mindre bitar
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 msk grönpepparkorn, malda/mortlade
1 msk fransk senap
1 msk soya
riven ost att strö på om du tycker det är gott
kryddor om du använder kycklinfilé istället för grillad kyckling
Gör så här: Bena ur den grillade kycklingen eller stek kycklingfilén i smör och kryddor (välj några kryddor du tycker om). Koka ihop grädde, creme fraiche, grönpepparsås, senap och soya. Häll såsen över kycklingen och låt stå i några timmar eller över en natt. Gratinera i ugnen i 200 grader tills allt blivit varmt. Servera med klyftpotatis/ris och en sallad.
Ute på ön hos barnens farmor och farfar. Ljuvligt påskväder som lockade till årets första utomhusvistelse i kortärmat.
Kommentarer
Postat av: Carina
Hej, ska det vara grönpepparkorn..?
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Oj, javisst! Tack för korrekturen!:)
Trackback