Kyckling i grönpepparsås

 Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
 
Kyckling i grönpepparsås. Den här rätten åt jag för första gången för 7-8 år sedan och den är fortfarande lika god. ;) 
 
 
____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
1 grillad kyckling eller motsvarande kycklingfile skuren i mindre bitar
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 msk grönpepparkorn, malda/mortlade
1 msk fransk senap
1 msk soya
riven ost att strö på om du tycker det är gott
 
kryddor om du använder kycklinfilé istället för grillad kyckling
 
Gör så här: Bena ur den grillade kycklingen eller stek kycklingfilén i smör och kryddor (välj några kryddor du tycker om). Koka ihop grädde, creme fraiche, grönpepparsås, senap och soya. Häll såsen över kycklingen och låt stå i några timmar eller över en natt. Gratinera i ugnen i 200 grader tills allt blivit varmt. Servera med klyftpotatis/ris och en sallad. 
 
 
 
 
 
Ute på ön hos barnens farmor och farfar. Ljuvligt påskväder som lockade till årets första utomhusvistelse i kortärmat. ;) 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carina

Hej, ska det vara grönpepparkorn..?

2016-03-30 @ 20:50:07
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

Oj, javisst! Tack för korrekturen!:)

2016-03-31 @ 08:14:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen