Saftig engelsk tigerkaka med lime och mjölkchoklad
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Wilma och Fabian har varit vänner sedan förskoletiden och de ses titt som tätt och hittar på trevligheter. Idag kikade de i olika receptböcker och bestämde sig för att helt på egen hand baka en engelsk tigerkaka. De bytte ut några ingredienser och fick sedan en mycket saftig och god kaka smaksatt med mjölkchoklad och färsk lime. Well done minibagare!
Orginalreceptet kommer från "Annas kakbok" och till kakan på fotot gjorde de 1 1/2 sats.
Ingredienser 1 sats med Wilmas och Fabians tillägg av lime och mjölkchklad:
200 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl socker
3 medelstora ägg
3 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 lime, rivet skal
100 g mjölkchoklad, gärna kinderäggcoklad, delad i mindre bitar
Gör så här: Vispa smör och socker pösigt. Blanda ner ett ägg i taget. Sikta ihop mjöl och bakpulver och rör sedan ner det i smörsmeten. Dela smeten i två delar coh smaksätt den ena halvan med limeskal och den andra med kakao, vaniljsocker och hackad choklad. Smörj och bröa en form, häll ner limesmeten i formen och sedan chokladsmeten, blanda lite med en gaffel. Grädda i 180 grader i 35-40 minuter, känn med sticka.
Kommentarer
Postat av: Mats
Så duktiga de är!
Postat av: Annelie
Så fin kaka. Den är säkert väldigt god också!😊
Trackback