Semifreddo med nutella och hallon
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Igår när vi kikade på Eurovision song kontest njöt vi av den här semifreddon med hallon och chokladfrosting. Verkligen supergod!! Smått oslagbar faktiskt!
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
2 färdiga marängbotten, den varianten som finns att köpa i affären
4 äggvitor + 1 msk socker
4 äggulor + 1 msk socker
5 dl vispgrädde + 1 msk socker
300 - 400 g Nutella, micra den rinnande
Garnering:
60 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
4 dl florsocker
1 msk kakao
Gör så här: Lägg den ena marängbottnen i en form med löstagbar kant. Vispa äggvitor tillsammans med socker så att det blir ett fast skum. Vispa sedan äggulorna och socker i en annan skål så att det blir en fluffig smet. Vispa till sist grädden sockret till en fast smet och blanda det sedan med äggrörorna. Krossa den andra marängbottnen och blanda ner tillsammans med nutellan, rör inte för mycket utan låt det bli partier med nutella. Häll allt i formen. Lägg en plastfolie över och frys i minst fem timmar och ta fram tårtan 20 minuter innan servering. Vispa (med elvisp) ihop ingredienserna till garneringen och spritsa ut på tårtan, varva gärna med färska hallon. Servera.
Kommentarer
Trackback