Otroligt saftig och god mandel- och lingonkaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Det är svårt att låta bli att älska julen och allt det som hör till. Själva har vi njutit av pepparkaksbak, lussebullar, glögg, julmust, mat och fikabröd sedan i slutet av november. Många skulle kanske ha tröttnat vid det här laget men icke, här dras det gärna ut på glöggkvällar och pralinätande fram till snösmältningen i vår ;-)
En av julens godaste bakverk är den här otroligt saftiga och goda mandel- och lingonkakan. Bättre än så kan det knappast bli.
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 dl hel skållad sötmandel
1 citron, rivet skal, ekologisk
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl mandelmjöl (140 g)
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl frysta lingon, att strö på
florsocker att garnera med
Gör så här: Hacka mandeln grovt, skölj citronen och riv skalet fint. Rör smör och socker smidigt och vispa sedan ner ett ägg i taget. Blanda i övriga ingredienser och bred ut kakan i en form (gärna med löstagbara kanter), strö på lingonen och grädda i 175 grader i ca 50 minuter (känn efter så att den har stannat en aning i formen innan du tar ut den, tiden varierar beroende på storlek på kakformen). Pudra på florsocker och servera med grädde.
Kommentarer
Postat av: L
Men som jag har saknat dina recept!
Postat av: Carina Lindh
Jag också....
Postat av: IZH
Jag också! Förstår ju dock om det är svårt att prioritera bloggen med tre små guldklimpar. Hoppas dock att du äter gott och sparar recepten på hög någonstans!
Postat av: gun
Så kul att du är tillbaka igen !
Postat av: Elisabeth
Välkommen tillbaka!
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Tack! Era kommenterer värmer långt in i hjärteroten! :-)
Postat av: Lejla
Ååååå vad lycklig jag blev av att se en uppdatering! Hoppas du mår fint! Stor kram, du har varit saknad!
Trackback