Hemgjorda punchrullar slår köpevarianten med hästlängder!
Ingredienser punchrullar:
50 g rumsvarmt smör
5 dl kaksmulor av sockerkaka
1 dl florsocker
2 tsk kakao
arraksessens efter tycke och smak.
300 g marsipan
100-200 g mjölkchoklad
Gör så här: Vispa smör och kaksmulor till en smet, Blanda i florsocker, kakao och arrak. Forma till en lång rulle. Kavla ut marsipanen som du färgat i valfri färg, rulla den runt kaksmulsrullen. Skär i lagom bitar och doppa ändarna i smäls choklad.
Ryttargårdskakorna som ligger under punchrullarna på fotot är verkligen otroligt goda med sin sega botten och kolaaktiga topp.
Ingredienser Ryttargårdkakor:
200 g smör, smält
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Glasyr:
5-6 dl kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
75 g smör
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vanilj, salt, kakao och vetemjöl. Rör till en jämn smet. Bred ut i en bakplåtspappersklädd form, ca 25x35 cm. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Häll ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt allt småsjuda under omrörning i ca fem minuter så att smeten tjocknar. Bred ut glasyren på kakan och grädda i ytterliggare 10 minuter, låt den bli gyllene. Skär i bitar och servera.
Subwaykakorna på fatet är sååå himla goda!
Ingredienser:
300 g smör, smält
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl brun farinsocker
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g hackad mjölkchoklad, eller så blandar du olika chokladsorter
Gör så här: Smält smöret. Vispa socker, ägg och vaniljsocker och blanda sedan i övriga ingredienser (utom nonstop/choklad). Fortsätt att vispa tills smeten blir seg och kolaaktig. Blanda till sist i choklad. Rulla till mindre bollar, lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, inte för tätt då de flyter ut (jag brukar lägga nio bollar på varje plåt). Grädda i ca 15 minuter i 175 grader.
En Pikachudräkt i ett av paketen.
Världens godaste kladdkaka, här kalasdekorerad med vimplar, tomtar och jordgubbar!
Ingredienser:
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
Mjölkchoklad i bitar
Gör så här: Smält smöret och rör i övriga ingredienser. Smöra en form med löstagbar kant och häll ner smeten. Fördela chokladbitar i formen. Grädda i 175 grader (varmluft) 200 grader vanlig ugn i ca 20 minuter. Servera gärna ljummen med glass eller grädde.
Klassiska chokladbollar är ett måste på kalasbordet men även cornflakeskakor är en vinnare!
Ingredienser chokladbollar:
100 g smör (rumsvarmt)
1 1/2 dl socker
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
pärlsocker att rulla i
Gör så här: Blanda allt, forma till bollar, rulla i pärlsocker. Förvaras kallt.
_________________________________________________________________________________________________
Ingredienser cornflakeskakor:
100 g smör
1/2 dl sirap
1 1/2 dl socker
4 msk kakao
5 dl cornflakes
Gör så här: Smält smöret och blanda i sirap, socker och kakao. Låt allt koka ihop i någon minut, blanda i cornflakes och klicka ut i formar.
Rulltårta finns alltid med när vi firar kalas. Verkligen gott med det frasiga sockret och favoritfyllning av sylt eller chokladkräm!
Ingredinser till Stinas rullrtårta som är det recept som vi alltid använder hittar du
här:
Köpekex och hemgjorda sirapskakor.
Ingredienser sirapskakor:
175 g smör
1,5 dl strösocker
3-4 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gär så här: Blanda allt och rulla ut i tre rullar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Skär i snittar.
Födelsedagsbarnet fick en drake som lyfte så vacker mot skyn i det blåsiga vädret.