Dragonsås
Foto: Karin / Bevemyrs blogg
Om du precis som jag tycker om dragon så kommer du att älska den här såsen. Perfekt till t.ex. sötpotatis och rotfrukter i ugn serverad med fläskfilé och grönsaker. 😊
Ingredienser:
1/2 rödlök, finhackad
1/2 msk äppelcidervinäger
1 /2-1 msk senap
2-3 msk torkad dragon
1 - 2 msk flytande kycklingfond
4 dl créme fraiche
Smör att steka i
Gör så här:
Fräs löken mjuk i lite smör, tillsätt övriga ingredienser och låt allt puttra i 5 minuter. Smaka ev. av med lite salt. Servera till kött, rotfrukter i ugn/ris och sallad.
Kommentarer
Postat av: charlotte
Jag undrar vilken senap du använder, vanlig dijon eller?
Charlotte
Postat av: Karin / Bevemyrs blogg
Hej!
Orginalreceptet är med dijonsenap men jag har provat med olika varianter, senast sötstark. Det funkar det också tycker jag.😊
Hälsar Karin
Postat av: Jessica
Hej!
Jag provade den här såsen för ett tag sen och den är så god att jag ska servera ikväll till min nyårsmeny👌🏼😊
Tack för alla goda tips.
Gott Nytt År till dig
Trackback