Invigning av punschverandan - Ärtsoppa med punsch och hembakade frallor
Foto: Karin/Bevemyrs blogg
HIP HIP HURRA för vår punschveranda!!!😀
Under flera år har vi drömt om och planerat för att bygga en punschveranda på vår gamla sekelskiftesvilla. Grannen Magnus gjorde en fin ritning och gamla fönster och dörrar inhandlades. Efter ett halvårs slipande, skrapande, kittande och målande kunde
vi äntligen resa stommen. Efter golvläggande, panelspikande och ännu mer målande så är den nu äntligen klar. Perfekt ljuvlig och alldeles underbar. 🌸
Idag passade vi på att inviga verandan med lunchkalas, på menyn stod ärtsoppa serverad med varm punsch och nybakade frallor. Frallorna behöver inte jäsas innan man gräddar dem vilket gör det hela supersmidigt!
Receptet världens godaste och snabbaste frallor kommer här:
50 gram jäst
4 dl fingervarmt vatten
1 tsk sirap/honung
1 tsk salt
3 msk olja
10 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen och rör ut med vattnet, häll i övriga ingredienser och knåda degen smidig. Forma till ca 16 runda bullar som du lägger på en plåt, pensla med ägg och strö på vallmofrö. Ställ in plåten i kall ugn, sätt ugnen på 200 grader (inte varmluft)
och grädda i ca 25 - 30 minuter.
Innan:
Efter:
Kommentarer
Trackback